2 trin til valg af emhætte

1. Find emhætte type

Køkkenapparater genererer to forskellige typer forurenet luft, som skal udtømmes fra et køkken: luft med fedtpartikler (genereret af madlavningsudstyr) eller kun varme og damp (genereret af opvaskemaskiner, visse ovntyper).

Til udstødning af luft med fedtpartikler er der to grundlæggende typer af udstødningsdæksler – vægafdækningshætter og øafdækninger. Væghætter anvendes, når køkkenudstyr er arrangeret langs en væg, og hætter af ø-typen bruges over madlavningsudstyr, der er installeret midt i et køkken, hvor der ikke findes nogen væg.

Til udmattende varme eller damp tilbyder Novameta to typer emhætter – varme- og kondensatafskærmning med kondensplader – HKCD eller varme- og stinkskab uden filtre – HNPDC. Til opvaskområder anbefales HKCD hætter med kondensplader. Kondenseringspladerne retter luftstrømmen langs deres overflade og forstørrer kondensområdet. Denne funktion hjælper hætten med effektivt at fange store mængder damp og damp.

Nedenstående flowdiagram hjælper med at vælge den bedst egnede udstødningsdæksel til din applikation.

Kun udstødning - HNPD, HNCD

Hætterne er udstyret med Novameta-cykliske filtre med høj effektivitet. Stor hættevolumen gør det muligt at have en perfekt balance mellem pris og præstations- og indeslutningsydelse. Det er den mest almindelige type hætte og fås med et stort antal valgfri funktioner.

Kun udstødning til lavt loft - HNPA, HNCA

Den specielle tilspidsede form på disse hætter gør det muligt at installere dem i køkkener med lavt loft. Disse emhætter er typisk installeret i snackbarer, cafeterier osv., Hvor madlavningsbelastningen er moderat.

Udstødning med luftstråle - HPPD, HPCD

Luftstrålesystem gør det muligt at øge fælden og indeslutningseffektiviteten af ​​emhætten. Luftstrålerne giver en dobbelt effekt: de stabiliserer og fremdriver den stigende termiske røg mod filterbanken og hjælper også med at begrænse spildevand inde i hætten.

Udstødning med luftstråle og lufttilførsel - HFPD, HFCD

Top-of-the-line udstødningsdækslerne kan prale med øget indfangnings- og indeslutningseffektivitet og en lufttilførselsfunktion, der gør det muligt at indføre frisk luft direkte under udstødningsdækslet og hjælpe med at etablere et behageligt arbejdsmiljø.

Kun udstødning med kondensplader - HKCD

Det er det ultimative valg til opvaskområder. I stedet for filtre er denne emhætte udstyret med kondensplader, som effektivt fanger damp og omdanner den til væske. Dette hjælper med til dramatisk at reducere fugtighedsniveauerne i ventilationssystemet.

Kun udstødning uden filtre - HNPD

Hætten er designet til kun at udvinde varme og dampe. Det har ikke filtre eller kondenserende plader, og det anbefales derfor ikke til køkkenmiljøer med store mængder fedtpartikler og damp.

STEP 2. Find den rette størrelse

Størrelsen på emhætten skal bestemmes i henhold til tegningen nedenfor. For at sikre, at emhætten er i stand til effektivt at opsamle og indeholde stigende varme, damp og spildevand, skal emhætten strække sig over køkkenudstyr mindst 300 mm på hver side. Hvis apparatet har døre, anbefales det, at udvidelsen er mindst 450 mm ved siden af ​​døren.